Romeinse Pizza

Ingrediënten:

  • 300 gram Italiaanse tipo "00" bloem (het liefst van Caputo)
  • 200 ml water op kamertemperatuur
  • 5 gram zout
  • 2 gram instant gist
  • Extra vergine olijfolie

Instructies:

  1. Gist activeren:

    • Giet het water in een grote kom.
    • Voeg de gist toe aan het water en roer voorzichtig. Laat het mengsel enkele minuten staan totdat de gist volledig is opgelost en begint te schuimen.

  2. Mengen van de ingrediënten:

    • Doe de bloem in een grote kom.
    • Voeg het zout toe aan één kant van de kom.
    • Giet het gist-watermengsel langzaam bij de bloem terwijl je met een vork of je handen roert, tot alle ingrediënten zijn gecombineerd en een samenhangend deeg vormen.

  3. Kneden:

    • Strooi wat bloem op een schoon werkoppervlak.
    • Leg het deeg op het werkoppervlak en begin met kneden. Druk het deeg naar voren met de hiel van je hand, vouw het terug naar je toe en draai het een kwartslag. Kneed gedurende 5-7 minuten, of totdat het deeg glad en elastisch is.

  4. Rusten:

    • Maak een bal van het deeg en leg het terug in de kom.
    • Besprenkel het deeg lichtjes met olijfolie en draai het rond zodat het helemaal bedekt is.
    • Bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg rusten op kamertemperatuur gedurende 4-6 uur. Het deeg zal in volume toenemen.

  5. Voorbereiden van de bakplaat:

    • Verwarm je Nero-14 oven minstens 15-20 minuten van tevoren voor. Controleer met de Nero Thermometer of je steen de gewenste temperatuur van rond de 350 °C heeft bereikt.


  6. Vormen van de pizza:

    • Verdeel het deeg in gelijke stukken van ongeveer 90 gram.
    • Rol elk stuk deeg uit tot een dunne cirkel, ongeveer 0,3 cm dik. Laat de randen iets dikker voor een knapperige korst.

  7. Bakken van de pizza:

    • Haal de hete bakplaat uit de oven en leg de uitgerolde pizzabodem er voorzichtig op.
    • Beleg de pizza met je favoriete ingrediënten.
    • Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 3-5 minuten, of totdat de korst goudbruin is en knapperig.

  8. Serveren:

    • Haal de pizza uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem snijdt.
    • Serveer direct en geniet van de heerlijke knapperige Romeinse pizza!
Terug naar blog